Recensies

Recensie Lekker 2015

"De roomboter in dit vriendelijke oude dijkhuis van André Geerlings is gemaakt van de melk van Groningse blaarkopkoeien en komt van zuivelboerderij De Sophiahoeve in het naburige Warmond. Daar zouden we wel naast willen wonen want wat een heerlijke, krachtige en romige boter is dit!"

 

LISSERBROEK

Het Oude Dykhuys

Lisserdijk 567, 2165 AL

Tel. 0252-413905

info@hetoudedykhuys.nl

www.hetoudedykhuys.nl

Enfin, we komen natuurlijk voor de keukenprestaties van chef-kok Alfred van Dijk en die liegen er eveneens niet om.

Waren we vorig jaar nog wat ontevreden over de rommelig opgemaakte borden, dit jaar verschijnt het ene na het andere beeldschone gerecht en al het gebodene is puur ambachtelijk, hoog op smak met prima cuissons.

Je proeft de liefde voor het vak. Vooraf een drieluik van asperges en garnalen waaronder een aspergesoepje met Hollandse garnalen, tartaar van langoustines met gemarineerde asperges en asperges op oosterse wijze met een tempura gamba. In een woord: verrukkelijk.

Net zo goed is de geroosterde rog vleugel met bulgur en krab, wilde spinazie en schuimende schaaldierensaus.

De witte bourgogne Maconnais van het huis Louis Jadot Couvents de Jacobins, chardonnay uit 2012 harmonieert. Toe verschillende bereidingen van chocolade als crème, mousse, krokant, warm taartje, stracciatelle-ijs, sponge en knetterend snoep. Niet alleen leuk gepresenteerd in een torentje van glazen bakjes, maar ook smakelijk en vaktechnisch in orde.

We tellen er een verzorgd interieur bij op, met kleurige boeketten die door Nellie Geerlings zijn samengesteld plus een voorbeeldige bediening en we kunnen niet anders dan concluderen dat deze zaak op de drempel van de top-100 staat!

 

Overige informatie:

Keukensoort: Frans. 60 plaatsen. Lunch vanaf 30,00 (3).

Diner vanaf 30,00 (3), vegetarisch vanaf 30,00 (3)

Wijnarrangement vanaf 7,25

Huiswijn: fles 29,50/ glas 5,75

Eigen parkeer gelegenheid (20)

Gesloten op maandag

Faciliteiten: rolstoel geschikt, terras