Boter

Ambachtelijke boterproductie

Wij laten de melk op natuurlijke wijze opromen, waarna we de room er handmatig afscheppen. De room word aangezuurd met een paar liter eigen karnemelk. Na 24 tot 36 uur word de room dik. Tijdens dit proces word melkzuur gevormd,wat zorgt voor de karakteristieke smaak van onze boter.
Vervolgens wordt er gekarnd. Hierbij komt de karnemelk vrij, daarna wordt de boter gewassen, gekneed en eventueel gezouten. Het resultaat is een prachtig gezond natuurproduct. Doordat wij onze boter nog op deze traditionele wijze bereiden is ze opgenomen in De Ark van de Smaak van Slow Food.

Veelvuldig bekroond

In 2010 is onze boter geselecteerd voor de finale van de landelijke boterkeuring; de Kees Vermeerenprijs bij de beste 5 gezouten boters van Nederland. Begin 2011 is onze boteropgenomen in De Trendgids 2011 voor de Horeca: 'Warmondse Blaarkoppenboter heeft een duidelijke meerwaarde voor de horeca'. En in april 2014 is onze boter gekozen tot het lekkerste boerderijzuivelprodukt van Nederland!

Voor particulieren en horeca

Voor particulieren is de boter verkrijgbaar in 500 grams verpakking, licht gezouten en
herkenbaar aan de verpakking met de blauwe opdruk. Voor de horeca is de boter ongezouten verkrijgbaar in 1kilo verpakking. De met zeezout gezouten boter wordt in rollen van 500 gram verpakt, ronddelen worden gratis bijgeleverd.